Drie verdachten van inbraak in buitenhuis van een vrouw te Santo Boma opgepakt

De politie van politiebureau Santo Boma heeft zondag 21 maart R.T. (25), K.M. (19), meer bekend als ‘Kap’, en de 22-jarige S.S., meer bekend als ‘Opa’, aangehouden. Zij worden verdacht van de inbraak in het buitenhuis van een vrouw in het politieressort. Daarbij hebben zij gestolen een geldbedrag in SRD’s, een dvd-speler, een digitale televisiebox en een converter antenne, zo meldt het Korps Politie Suriname vrijdag 26 maart.

De 56-jarige bewoonster had op vrijdag 19 maart aangifte van diefstal gedaan bij de politie van Santo Boma. De vrouw verklaarde, dat zij telefonisch door een buurtbewoner in kennis was gesteld, dat er vermoedelijk in haar buitenhuis, waar zij af en toe gaat logeren, was ingebroken.

Zij ging direct naar haar buitenhuis, waar een buurman haar zei, dat een bij hem bekende man met twee kompanen op heterdaad door hem werden betrapt toen zij een brush cutter, een gascilinder en een radio uit de woning wilden wegdragen.

De drie verdachten werden ernstig aangesproken door de buurman, waarop zij de goederen terugplaatsten in de woning. 

Maar, de verdachte K.M. had een rugtas bij zich met daarin vermoedelijk de weggenomen goederen.

Bij de aanhouding van de drie verdachten werden de gestolen goederen op de verdachte K.M. aangetroffen en in beslag genomen.

R.T. en K.M. hebben bekend de inbraak in het buitenhuis te hebben gepleegd en de goederen te hebben buitgemaakt, terwijl hun kompaan S.S. alles ontkent.

Het drietal is na gepleegde afstemming met het Openbaar Ministerie in voorlopige verzekering geplaatst. De teruggevonden goederen zijn inmiddels afgestaan aan de eigenaresse.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: