Arbeidsinspecteurs krijgen diploma uitgereikt door minister Kuldipsingh

Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) heeft donderdag aan enkele arbeidsinspecteurs hun diploma overhandigd. Het diploma dat zij in ontvangst hebben genomen is voor de deelname aan een verkorte Voortgezette Opleiding tot Senior Arbeidsinspecteur, zo meldt vrijdag 26 maart de Communicatie Dienst Suriname.

In de periode 1 augustus tot en met eind september 2020 werd door het directoraat Arbeidsinspectie een verkorte opleiding tot senior voor de junior arbeidsinspecteurs verzorgd. Het doel van deze opleiding was om de junior arbeidsinspecteurs de nodige diepgang en vaardigheden aan te leren die noodzakelijk zijn bij de uitvoering van hun werkzaamheden. 

In juli 2020 heeft minister Kuldipsingh de officiële goedkeuring gegeven aan het voorstel om te starten met de verkorte opleiding om zodoende de senior arbeidsinspecteurs te kunnen versterken.

Minister Kuldipsingh zei trots te zijn op deze nieuwe senior arbeidsinspecteurs met het behalen van deze mijlpaal. Verder heeft zij aangegeven, dat zij haar personeel altijd zal aanmoedigen om verder te studeren, om meer kennis op te doen en te gaan voor persoonlijke ontwikkeling en groei. De bewindsvrouwe heeft te kennen gegeven dat ook de bevoegdheden van de arbeidsinspecteurs verruimd zullen worden, maar dit aspect zit nog in de pijplijn.

De arbeidsinspecteurs die een diploma in ontvangst hebben genomen, zijn Leandro Palmtak, Donovan Blankendaal, Romana Cavan, Dionne Oerajakana, Joel Lynch en Donovan Dundas.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: