RCR Health Centre krijgt 40 oude dialysemachines van Meander Medisch Centrum Amersfoort

Het Meander Medisch Centrum in Amersfoort schenkt 40 oude dialysemachines aan RCR Health Centre (meer bekend als Zorghotel) in Paramaribo. Directeur Redjinder P. Thakoersingh heeft donderdag de eerste elf machines in ontvangst genomen. Naast de dialyseapparaten schenkt Meander nog elf dialysestoelen aan het Surinaamse ziekenhuis.

‘Dialyse in Suriname is een zeer kostbaar onderdeel van de gezondheidszorg. Het land kent een explosief groeiend aantal nierpatiënten. De vraag naar dialyse is daardoor erg groot terwijl het aantal plaatsen gering is en de kosten hoog zijn. Daardoor is het bijna onmogelijk om kwalitatief goede dialyse aan te bieden’, zo schrijft de nieuwswebsite De Stad Amersfoort.

Het RCR Health Centre heeft op dit moment zes dialyseplaatsen maar zou graag uitbreiden naar ruim 20 dialyseplaatsen. De apparaten uit Meander zijn dan ook meer dan welkom en bespaart ze hoge investeringskosten. 

Redjinder P. Thakoersingh: ‘Als directeur van het medisch centrum, maar ook namens de dialysepatiënten daar, willen wij Meander, en met name de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt, enorm bedanken voor het schenken van deze dialysemachines. Er is een groot tekort aan dialyseplaatsen in Suriname en mede hierdoor kunnen we weer vele mensen daar helpen. Hartelijk dank namens de dialysepatiënten in Suriname!’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: