Ministerie van EZ en VHP-Assembleelid Ramsukul trainen jonge startende ondernemers in entrepreneurship

Het Directoraat Ondernemerschap van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie heeft woensdag in samenwerking met het VHP-Assembleelid Kishan Ramsukul een basis entrepreneurship training georganiseerd voor jonge startende ondernemers. Het doel van deze training was er op gericht personen te helpen die van plan zijn hun eigen onderneming op te zetten, maar ook voor personen, die graag hun kleine onderneming willen uitbreiden. Dit meldt het ministerie donderdag.

Het Assembleelid heeft onlangs deelgenomen aan het programma ‘The young leaders of the America’s initiative’. In het kader van dit programma zijn jonge leiders naar de VS afgereisd, waar ze onder andere getraind zijn en mee mochten lopen in diverse bedrijven. Met de opgedane kennis tracht het parlementslid een wezenlijke bijdrage te leveren aan het stimuleren van jonge ondernemers, door diverse projecten uit te voeren waaronder de entrepreneurship training. 

Ramsukul wil zoveel mogelijk projecten uitvoeren.

Deze training werd vanwege de Covid-pandemie zowel fysiek als virtueel gehouden. Waarnemend directeur van het Directoraat Ondernemerschap, Magubane Poetisi, gaf in zijn toespraak aan, dat training en educatie tot één van de beleidspunten van het ministerie behoren.

Het ministerie van EZ streeft er dus naar zoveel mogelijk jonge entrepreneurs en micro ondernemers de juiste middelen mee te geven om zodoende een succesvolle ondernemer te worden. Hierdoor zijn ze ook in staat om een bijdrage te leveren aan de economie van Suriname, aldus het ministerie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: