Minister Ramdin: ‘Ik kan nog niet veel zeggen over mogelijke voordracht Soeknandan post secretaris-generaal Caricom’

Het is nog onduidelijk of Suriname de waarnemend-secretaris van de Caricom, de Surinaamse Manorma Soeknandan, gaat voordragen als de opvolger van huidig secretaris-generaal Irwin Laroque, afkomstig van Dominica, die sinds augustus 2011 die functie bekleedt. Hij is de achtste secretaris-generaal van deze Caribische organisatie. Zijn termijn zou in augustus van dit jaar tot een einde komen. In een reactie tegenover de redactie van Dagblad Suriname zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking over een mogelijke kandidatuur van Soeknandan: ‘Ik kan hieromtrent nog niet veel zeggen’.

Manorma Soeknandan is al sinds 2014 waarnemend secretaris-generaal van de Caricom. Eind december werd ze nog uitgeroepen tot ‘Caricom Energy Personality 2020’. Ze is naast waarnemend secretaris-generaal ook voorzitter van het Caricom-secretariaat Energiecomité. Soeknandan kreeg de erkenning, die wordt gegeven aan burgers binnen de Caricom, die een bijzondere bijdrage hebben geleverd op het terrein van hernieuwbare energie, energie-efficiëntie, toegang tot energie, veerkracht en elektrificatie op het platteland. Zij heeft met haar inspanningen op het gebied van duurzame energie in de regio haar stempel gedrukt.

Soeknandan heeft overigens sinds december 2001 gediend als ambassadeur van Suriname bij de Caricom op Jamaica. Tot en maart 2010 was zij ook Surinames ambassadeur voor Cuba. Tot januari dit jaar was zij ambassadeur in Guyana. 

Minister Ramdin is overigens geen onbekende bij de Caricom. Hij werd in 1999 assistent secretaris-generaal voor buitenlandse betrekkingen en gemeenschapsrelaties bij Caricom, ambassadeur van Suriname bij de OAS (Organisatie van Amerikaanse Staten) en niet-residerend ambassadeur van Suriname voor Costa Rica. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: