Agenten politiebureau Uitvlugt houden drie dieven van tegels aan

Agenten van het politiebureau Uitvlugt hebben afgelopen zondag S.S. (28), S.R. alias ‘Gio’ (19) en de 17-jarige S.T. aangehouden die worden verdacht van de diefstal van tegels bij een ondernemer. Die ondernemer had op donderdag 18 maart aangifte van de diefstal gedaan bij de politie te Flora, aldus het Korps Politie Suriname donderdag 25 maart.

De ondernemer verklaarde tegenover de politie, dat van hem een onbekend aantal dozen elektrische kabels, cement en tegels waren gestolen. Op camerabeelden heeft hij kunnen zien, dat enkele mannen bezig waren goederen in te laden in een zwarte Toyota Ist.

De man ging op zondag 21 maart naar zijn zaak aan de Mr. J. Lachmonstraat. Onderweg reed een zwarte auto, die vanuit de richting van zijn zaak kwam, hem voorbij. Opmerkelijk was, dat de wagen leek op dat van de bekeken camerabeelden. De ondernemer vermoedde dan ook, dat het om de vermoedelijke daders ging en belde met de politie en besloot het voertuig te achtervolgen.

In een zijstraat van de Franchepanestraat bracht de bestuurder de zwarte auto tot stilstand en stapte uit. Twee andere mannen bleven in de auto zitten, terwijl de ondernemer een gesprek aanknoopte met de bestuurder. De benadeelde ondernemer  confronteerde hem met de diefstal en op hetzelfde moment arriveerde de politie.

Onderzoek wees uit dat het inderdaad om hetzelfde voertuig van de bekeken camerabeelden ging. Het voertuig werd doorzocht en er werden 20 pakken tegels aangetroffen, die van de ondernemer bleken te zijn. Zowel de bestuurder als de twee mede inzittenden gaven toe zich schuldig te hebben gemaakt aan de diefstal. Het drietal bekende ook dat zij op 18 maart de goederen hadden weggenomen uit het pand van de ondernemer.

De politie ging direct over tot aanhouding van de drie verdachten, waarna zij werden overgedragen aan de politie van het bureau Flora. Op aanwijzing van de hoofdverdachte S.S., die al een vonnis op zijn naam heeft staan, werd de 41-jarige heler B.J. op zijn woonadres opgespoord. In de woning van de heler werden ook tegels aangetroffen en in beslag genomen. Naar zeggen van B.J. had hij de tegels van S.S. gekocht, niet wetende dat deze van diefstal afkomstig waren.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd het trio in verzekering gesteld, terwijl B.J. na verhoor naar huis mocht. Hangende het onderzoek werd de auto ook in beslag genomen, waarna de tegels aan de ondernemer werden afgestaan.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: