Spelers Natio ontvangen door president Santokhi en vicepresident Brunswijk

Natio, het Surinaams nationaal voetbalelftal, speelt woensdagavond in het dr.ir. Franklin Essed Stadion de eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Cayman Islands. Het wordt een historische wedstrijd, omdat het elftal voor het eerst ook bestaat uit zogenoemde Diaspora-spelers uit Nederland, België, Engeland, Turkije, Slowakije, Israel, India, Trinidad & Tobago, Cyprus en Kroatië. 

De spelers waren woensdagochtend op bezoek bij president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk om hun Diaspora-paspoort in ontvangst te nemen.

Suriname is in een groep ingedeeld met Cayman Islands, Aruba, Bermuda en Canada. Tegen Aruba wordt zaterdag 27 maart gespeeld in Florida, VS, omdat het stadion op Aruba niet voldoet aan de FIFA-standaarden, de wereld voetbalorganisatie.

De landen komen een keer tegen elkaar uit en elk land speelt twee keer uit en twee keer thuis. Alleen de groepswinnaar kwalificeert zich voor de volgende ronde om kans te maken naar het WK van 2022 in Qatar.

Canada en Bermuda ontmoeten elkaar donderdag 25 maart, op 28 maart treffen de Cayman Islands en Canada elkaar en Bermuda en Aruba spelen dinsdag 30 maart tegen elkaar.

De wedstrijd van donderdagavond krijgt vooraf veel media-aandacht, ook internationaal, en ook op social media. Zo laat oud-president Desi Bouterse weten de wedstrijd ook bij te wonen. 

Een aantal horeca-ondernemingen heeft voor bezoekers een groot scherm opgesteld op de wedstrijd, die uiteraard live op tv werd uitgezonden, te kunnen zien en Natio op afstand toe te juichen. Immers, bij de wedstrijd zelf in het stadion mocht, vanwege de geldende Covid-maatregelen, geen publiek aanwezig zijn.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: