‘Ik denk dat wij dat zeker ook zullen gaan invoeren als maatregel’

De topman van de Australische luchtvaartmaatschappij Alan Joyce verwacht dat overheden vaccinaties verplicht gaan stellen voor internationale reizigers. Volgens Joyce overwegen veel regeringen een vaccinatie als voorwaarde voor toegang tot het land. Op dit moment stellen de meeste landen, ook Suriname, een of meerdere negatieve coronatesten verplicht als voorwaarde voor toegang, al dan niet in combinatie met een quarantaine. In sommige gevallen maakt een vaccinatiepaspoort een negatief testresultaat overbodig. Volgens Joyce zijn vaccinaties cruciaal om het internationale personenverkeer te hervatten. ‘Ik denk dat wij dat zeker ook zullen gaan invoeren als maatregel. De vraag is alleen, hoe kijken wij ernaar en wat is internationaal gangbaar. Ik denk dat er internationaal consensus moet komen over dat aspect van vaccinaties’, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid om een reactie gevraagd, aan Dagblad Suriname.

In een door Qantas uitgevoerde enquête zei 90% van de klanten achter een vaccinatieplicht voor internationale reizigers te staan. Qantas hervat zelf pas in oktober de internationale vluchtuitvoering. Dan hoopt de Australische regering alle volwassenen ingeënt te hebben. Er is ook veel kritiek op een vaccinatieplicht voor reizigers, onder meer vanuit de World Health Organisation (WHO). ‘Wij keuren het feit dat een vaccinatiepaspoort als reisvoorwaarde zou gelden, af’, zei Bernardo Mariano, director Digital Health and Innovation, tegenover de BBC.

PK

error: Kopiëren mag niet!