Ministerie van Onderwijs digitaliseert curriculum GLO

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft het curriculum van het gewoon lager onderwijs laten digitaliseren. De huidige werkboeken van leerjaar 1 tot en met 8 zijn beschikbaar via de website van het ministerie en wel via de link www.minowc.sr/les-materiaal.

Minister Marie Levens zegt, zo bericht haar ministerie dinsdag 23 maart, dat dit een stap is in de richting van het digitaal beschikbaar maken van alle lesmateriaal. De boeken, alleen waarvan het ministerie de auteursrechten heeft, zijn weergegeven.

De minister is zich ervan bewust dat de boeken niet altijd naar huis kunnen worden gestuurd met de leerlingen, vooral op dagen dat zij niet op school zijn. Voor ouders, leerkrachten en leerlingen met een laptop en/of smart telefoon zijn nu wel alle boeken beschikbaar. Leerkrachten hoeven dus geen foto’s meer via WhatsApp te versturen voor ouders. 

De bestanden zijn ook zo klein mogelijk gehouden om de datakosten laag te houden en download makkelijk voor een telefoon te maken.

Ouders die nog niet over een eigen laptop beschikken, hoeven niet langer te kopiëren. Ze kunnen alles downloaden op hun telefoon, of naar de bibliotheek of een cybercafé gaan voor gebruik. De kinderen die geen laptop of mobiele telefoon thuis hebben, krijgen dan de voorkeur om de schaarse boeken mee naar huis te nemen. Enkele scholen hebben immers een tekort aan boeken. 

Deze actie moet volgens het ministerie niet gezien worden als een vervanging van huidige initiatieven tot digitalisering, maar als een aanvulling. Dit alles in het kader van het vernieuwingsproces van het onderwijs, aldus het ministerie.

error: Kopiëren mag niet!