Minister van Arbeid informeert DNA-commissieleden over haar beleid

De Vaste Commissie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken in De Nationale Assemblee (DNA) is maandag door minister Rishma Kuldipsingh geïnformeerd over het beleid van desbetreffende beleidsgebieden. De minister heeft onder andere laten welke acties de komende periode ondernomen zullen worden ten behoeve van onder andere de jeugd en de arbeidsmarkt. Zij vindt het belangrijk om regelmatig het beleid te evalueren en daarna bij te schaven waar nodig, waarbij de suggesties van de DNA-leden meegenomen kunnen worden, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname dinsdag 23 maart.

Minister Kuldipsingh heeft verschillende onderwerpen aan de orde gesteld zoals opvang, begeleiding en bescherming van de jeugd, jeugdparticipatie, kinderarbeid, arbeidsinspectie, arbeidsmarkt en werkgelegenheid. Zij deelde de leden mee, dat er reeds wetten zijn voorbereid met betrekking tot seksueel molest op de werkvloer en gelijke behandeling, die zo gauw als mogelijk behandeld moeten worden in DNA. 

Ook zal er in de komende periode gewerkt worden aan deskundig personeel ter begeleiding van de jeugd. In dit kader zal het personeel getraind worden en indien nodig deskundigheid worden aangetrokken. 

Vooralsnog wordt middels voorlichting via (social) media-aandacht besteed aan sociaal-maatschappelijke aspecten vanwege de Covid-19-situatie die fysieke activiteiten beperkt. 

Minister Kuldipsingh heeft ook de plannen ten behoeve van de arbeidsmarkt en werkgelegenheid gepresenteerd. Er wordt reeds gewerkt aan modernisering van processen. Naar aanleiding daarvan gaf zij aan dat ook de trainingsinstituten de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) en Suriname Hospitality and Tourism Training Center (SHTTC) samen zullen werken om landelijk personen te kunnen

accommoderen met trainingen en begeleiding.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: