Minister Ramadhin brengt oriëntatiebezoek aan Boven-Surinamegebied

In het kader van zijn oriëntatiebezoeken heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid met een delegatie, bestaande uit de directeur van het ministerie Rakesh Gajadhar Sukul, SZF-directeur Amar Randjitsingh, BOG-directeur Radjesh Ori en de directeur van de Medische Zending, Herman Jintie, een bezoek gebracht aan het Boven-Surinamegebied om zich te laten informeren over de actuele situatie daar in de gezondheidssector. Dit meldt de Communicatie Dienst Suriname.

De Medische Zending te Brownsweg werd als eerste vezocht door de minister. Na een korte rondleiding en presentatie over de huidige situatie en vooruitzichten vertrok Ramadhin samen met de delegatie richting Pokigron. Vanuit Pokigron werd de reis voortgezet met de boot en werden de dorpen Abenaston, Soekoenale, Jawa Jaw en Ladoani bezocht door Ramadhin en de delegatie. In deze dorpen werden de poliklinieken bezocht. Er werd gelijk gebruik gemaakt om de poliklinieken in genoemde dorpen te bezoeken en die kregen mondmaskers om het werk op een veilige manier te kunnen doen.

Uit de diverse krutu’s bleek, dat het niet duidelijk is waar men aan toe is met het huidig beleid met betrekking tot de BasisZorg-kaarten. Ramadhin sprak de bewoners toe en zei, dat er wordt gewerkt aan structuur en dat het makkelijker zal zijn wanneer de SZF de mogelijkheid heeft om op Atjoni de kaarten te verstrekken. Men hoeft dan niet meer helemaal naar Paramaribo voor het ophalen van de BaZo-kaart. Ook werd aangegeven, dat het een probleem is om aan medicamenten te komen, waarop de minister de bewoners weer heeft toegesproken met de mededeling dat er hard wordt gewerkt om dit ook spoedig op te lossen.

Een wens van de bewoners in het Boven-Surinamegebied is, dat er een bezoek wordt gebracht aan de Granman voor een kennismaking, maar ook om van gedachten te wisselen over het vaccineren tegen Covid-19. Ramadhin stelde een en ander met de regering op te gaan nemen en er werk van maken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: