Gregory Rusland naast DNA-lid nu ook betaald staatsadviseur

NPS-voorzitter Gregory Rusland laat in een persverklaring weten dat hij per 1 januari 2021 in de functie van Staatsadviseur is benoemd, eerst onbezoldigd en thans bezoldigd op ministersniveau. “Ik had de keus om buiten de overheid een functie te aanvaarden, maar heb gekozen mijn werkzaamheden binnen de overheidssfeer uit te oefenen. Deze functie dient onder andere om de communicatie tussen de coalitiepartijen te bevorderen. Voor de versnelde ontwikkeling is het nodig dat politieke leiders eerder een actieve dan een passieve houding aannemen, wat betekent dat je 1x24u beschikbaar moet zijn. Daarnaast heb ik onder andere de coördinatie van de woningbouwontwikkeling, waar ik met 5 ministers moet trachten perspectief te helpen brengen in de woningnood situatie die er in ons land bestaat. Formeel heb ik nu dus twee verantwoordelijkheden als adviseur en lid DNA, twee functies die tevens toegestaan zijn. Ten aanzien van mijn DNA inkomen valt aan te geven dat die al jaren naar sociale projecten uitgaat en dat zo zal blijven. Ik zal me blijven inzetten, zolang ik daartoe in de gelegenheid ben om een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van ons land, met het accent op het helpen oplossen van de problemen van de kleine man”, aldus Rusland.

error: Kopiëren mag niet!