De Amerikaanse gezondheidsautoriteiten twijfelen aan de effectiviteitsgegevens van het AstraZeneca-vaccin tegen Covid-19

Het bedrijf heeft erkend dat de gegevens ouder waren en heeft bevestigd dat het de update binnen 48 uur zal leveren.

AstraZeneca heeft mogelijk een onvolledige versie van de werkzaamheidsgegevens voor zijn Covid-19- vaccin verstrekt in zijn nieuwe grootschalige proef in de VS , zei een Amerikaanse gezondheidsinstantie dinsdag, in een nieuwe tegenslag voor het Britse vaccin.

Het Anglo-Zweedse farmaceutische bedrijf van zijn kant heeft geantwoord dat het de gegevens van de ‘primaire analyse’ van zijn klinische proef binnen 48 uur zal verspreiden, nadat het heeft erkend dat de cijfers die deze maandag werden vrijgegeven inderdaad vóór 17 februari waren, meldt Efe.

Het vaccin dat is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Oxford is volgens een groot onderzoek in de Verenigde Staten, Chili en Peru voor 79% effectief bij het voorkomen van symptomatische ziekten, en wat nog belangrijker is, het levert geen verhoogd risico op bloedstolsels op. naar de gegevens.

De Data Security Monitoring Board (DSMB) heeft zijn bezorgdheid geuit “dat AstraZeneca mogelijk verouderde informatie uit die studie heeft opgenomen, wat mogelijk een onvolledig beeld van de gegevens over de werkzaamheid heeft opgeleverd”, zei hij. Het Amerikaanse National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAD) ) in een verklaring.

NIAID wordt geleid door de Amerikaanse besmettelijke ziektedeskundige Anthony Fauci en maakt deel uit van de National Institutes of Health. “We dringen er bij het bedrijf op aan om met de DSMB samen te werken om de effectiviteitsgegevens te herzien en ervoor te zorgen dat de meest nauwkeurige en actuele effectiviteitsgegevens zo snel mogelijk worden vrijgegeven”, voegde hij eraan toe.
Fauci, die ook een medisch adviseur is van de Amerikaanse president Joe Biden , zei maandag dat het Amerikaanse proces geen bewijs had gevonden van een oorzakelijk verband in de zeldzame bloedstolsels. De meest recente gegevens zijn gebaseerd op 141 besmettingen onder 32.449 deelnemers.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: