Brazilië wordt een wereldwijde bedreiging in de pandemie

In Brazilië neemt het aantal coronabesmettingen snel toe. Nu moet de internationale gemeenschap helpen, want de situatie kan een gevaar voor de hele wereld worden: De besmettingssituatie biedt ideale omstandigheden voor de ontwikkeling van nieuwe mutaties.

Ziekenhuizen en afdelingen voor eerste opname melden bijna overal een tekort aan intensive care-bedden en de medicijnen en zuurstof raken op.

Brazilië heeft zijn dodelijkste week gehad sinds het begin van de pandemie. Het persconsortium van de Braziliaanse media, dat zelf de dagcijfers bepaalt omdat het het ministerie van Volksgezondheid al maanden wantrouwt, telde in één week meer dan 16.000 doden. Door het wanbeheer van de Braziliaanse regering heeft de gevaarlijke mutant P1 zich al verspreid – naar Europa.

En P1 had slechts het begin kunnen zijn: overal waar veel mensen besmet raken, kunnen nieuwe mutaties ontstaan. De Braziliaanse viroloog Atila Iamarino bevestigde dit in een interview met de “Frankfurter Allgemeine Zeitung”: “Waar er al veel infecties zijn geweest, bestaat het risico dat mutanten zich ontwikkelen.”

Het Braziliaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft al andere landen om hulp, medicijnen en vaccinatiedoses gevraagd. Het is een race tegen de klok.

“We zijn een wereldwijde bedreiging geworden”, zei de Braziliaanse infectioloog Denise Garrett, vice-president van het Sabin Vaccine Institute (Washington), de BBC deze week . De schuld van de regering van de rechtse populistische president Jair Bolsonaro. Brazilië is een voorbeeld van alles wat er mis kan gaan bij een pandemie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: