Wereldwaterdag 2021

Water. Het is van levensbelang voor ons bestaan. Al het leven op aarde bestaat grotendeels uit en is afhankelijk van water. Onze planeet bestaat voor 70% uit water. Het is een essentieel deel van ons overlevingsproces. Niet heel vreemd dat er een internationale dag van het water is. Het thema voor de Wereldwaterdag is dit jaar ‘Water2me’.

Wereldwaterdag
De jaarlijkse Wereldwaterdag is een internationale dag in het teken van water. In 1992 werd door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een resolutie aangenomen om vanaf 1993 ieder jaar 22 maart tot Wereldwaterdag uit te roepen. De lidstaten worden opgeroepen op die dag de mondiale waterproblematiek bij een breed publiek kenbaar te maken, dit middels het organiseren van evenementen en het verspreiden van informatie over water.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: