Verdachte (27) van oplichting opgepakt – Man wordt betaald om meubels te maken maar levert ze vervolgens niet 

Leden van de Recherche Regio Midden hebben donderdagavond 18 maart de 27-jarige L.F., meer bekend als ‘Buddy ‘ op de kruising van de Mon Plaisir- en de Indira Gandhiweg aangehouden, verdacht van oplichting. Dit bericht het Korps Politie Suriname maandag 22 maart.

Tegen de man was een week eerder door een benadeelde aangifte op het politiebureau Kwatta gedaan. Volgens verklaring van de aangeefster hadden zij en haar man een voorschot afgestaan aan de verdachte om meubels voor ze te vervaardigen. Toen hij de meubels niet kon leveren en verschillende smoesjes verzon, besloot de vrouw om aangifte te doen.

Het politieonderzoek wees uit, dat de verdachte werkzaam was bij een meubelbedrijf, maar zich voordeed als de eigenaar van het bedrijf. Hj heeft een aantal mensen benaderd om meubels voor hen te vervaardigen.

Bij zijn aanhouding heeft de man aan de politie enkele namen van personen doorgegeven met wie hij heeft onderhandeld. Hij werd voorgeleid aan een Hulpofficier van Justitie en na afstemming met het Openbaar Ministerie voor oplichting in verzekering gesteld

Aangezien de politie vermoedt dat de man meerdere personen op deze manier heeft opgelicht, wordt eventuele benadeelden gevraagd zich in verbinding te stellen met de Recherche van Regio Midden via de telefoonnummers 582050 of 582200.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: