Wielrenners vragen bestuur Paramaribo Noord-Oost in petitie aandacht voor onveilige verkeerssituatie Elisabethshof

Afgelopen week heeft een groep sporters, met name wielrenners, te Elisabethshof in een petitie aan districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, Ricardo Bhola, aandacht gevraagd voor de volgens de sporters onveilige verkeerssituatie in het gebied. Bij de overhandiging waren ook onder anderen aanwezig de assembleeleden Kishan Ramsukul en Chuanrui Wang (VHP) en de directeur Sportzaken van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport, Gordon Touw Ngie Tjouw.

De districtscommissaris en de directeur Sport gaven aan dat zij samen aan de zorgpunten zullen werken. Er zal een gedecentraliseerd sportbeleid worden uitgestippeld, waarbij de districtsraad en ressortraad betrokken zullen worden.  

De knelpunten voor de wielrenners zijn enorm. De situatie bij de uitrit van de Surinaamsche Bank is heel gevaarlijk, doordat de uitrijdende bestuurders geen overzicht hebben van het komend verkeer. Het overzicht wordt belemmerd, doordat er voertuigen worden geparkeerd op de bermen. Automobilisten parkeren op het wegdek voor Saborella, waardoor er een gevaarlijke en onoverzichtelijke situatie ontstaat voor de sporters. Automobilisten parkeren op het wegdek voor de Taekwondoschool om personen af te halen en af te zetten, waardoor er ook een gevaarlijke en onoverzichtelijke situatie ontstaat voor de sporters. Op de kruising van de Coppernicusstraat en Coronastraat hebben de fietsers voorrang, desondanks verlenen de automobilisten geen voorrang aan de sporters. Aan de Coronastraat is er een supermarkt, die soms heel druk kan worden. De automobilisten parkeren op straat, waardoor er een gevaarlijke en onoverzichtelijke situatie wordt gevormd voor de sporters. Buurtbewoners parkeren hun voertuigen op straat.

De assembleeleden gaven aan dat zij waar mogelijk en nodig hun medewerking zullen verlenen om de verkeersveiligheid te verbeteren ten behoeve van de sporters. Aan de sporters werd gevraagd welke oplossingsmodellen zij voorstellen.

De sporters hebben voorstellen zoals het plaatsen van borden in de omgeving met als doel de automobilisten erop te attenderen, dat sporters sportactiviteiten ontplooien in het gebied. Een spiegel moet men plaatsen bij de uitrit van de Surinaamsche Bank, zodat de automobilisten het komend verkeer op tijd zien. 

Hoog wied (onkruid) laten maaien voor een beter overzicht, controle uitvoeren na het plaatsen van borden, brede stopstreep bij de kruisingen, zodat het verkeer dat voorrang dient te verlenen, op tijd stopt en parkeermogelijkheid op de berm langs de Surinaamsche Bank (Plutostraat) opheffen, zijn andere aanbevelingen. Andere oplossingen zijn surveillance door politie bikers en vaste tijden vaststellen voor het sporten.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: