Verwende heethoofd hoort eis van 8 jaar aan

De verdachte Roger S. is poging moord ten laste gelegd. Roger, die eerder ruzie gehad met de benadeelde, ging naar huis om een mes te halen. De benadeelde is een winkelier in Nickerie en omdat hij de Nederlandse en Surinaamse taal niet goed machtig, is komt hij luid en kortaf over. Hieraan had Roger zich gestoord. Op een eerder moment had hij ook ruzie met de benadeelde gehad, toen hij geld van de toonbank pakte, denkende dat het zijn kleingeld was. Het slachtoffer duwde hem weg hierbij weg met een hamer.

Nadat hij zich bewapend had, ging hij terug naar de winkel van de benadeelde en heeft daar ruzie gezocht. Hij heeft hierbij het slachtoffer meermalen steekverwondingen toegebracht. Op de camerabeelden zijn deze handelingen te zien. Ook hebben drie andere aanwezigen in de winkel verklaringen afgelegd, waaruit blijkt dat Roger zonder enige aanleiding het slachtoffer messteken heeft toegebracht en ondanks aanmaningen van de getuigen is doorgegaan met het toebrengen van steken. De verdachte beweerde eerst uit zelfverdediging te hebben gehandeld. Na confrontatie met de beelden bekende hij het feit volmondig. De verdachte was onder invloed van alcohol ten tijde van het delict. De officier van justitie haalde aan dat het slachtoffer heel erg heeft geleden, maar de aanval heeft overleefd. Van 16 mei tot 20 juli is de benadeelde behandeld aan zijn letsel en had hij nog pijn aan zijn geperforeerde darmen. 

Uit het psychologisch rapport dat van deze verdachte is opgemaakt, blijkt dat hij impulsief is en weinig vermogen tot woedebeheersing heeft. Dit zou het gevolg zijn van het verwennend gedrag van zijn ouders naar hem toe. Rekening houdende met het feit dat de Roger een first offender is, eiste de officier een straf van 8 jaren geheel onvoorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Advocaat Matawlie die de verdediging voert, zal op 22 april zijn pleidooi houden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: