Verdachte van mishandeling blijft aangehouden

Rechter Marie  Mettendaf was op de strafzitting in Nickerie totaal niet onder de indruk van de intrekkingsbrief die de advocaten Wishaal Rambharos en Hemradj Matawlie overlegden en waarin het slachtoffer vraagt om de zaak tegen de verdachte W. Julio niet verder te vervolgen.

Julio en het slachtoffer hebben al enige tijd een liefdesrelatie. Julio zou gehoord hebben dat het slachtoffer ook een relatie zou hebben met ene Ruud en zei dat hij plotseling op Wageningen zou komen en haar zou verrassen. Op 23 januari is Julio daadwerkelijk verschenen op Wageningen. Ter terechtzitting verklaarde hij dat hij aldaar was voor zijn werk en niet om zijn vriendin te kunnen betrappen met Ruud.

Het slachtoffer deed aangifte bij de politie voor zware mishandeling, bedreiging en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Julio vroeg haar naar de vermeende relatie met Ruud en toen zij ontkende, gooide hij 2 grote shampooflessen op haar, waardoor zij een grote bult op haar voorhoofd opliep. Hij sleepte haar mee naar Ruud en vroeg aldaar of hij een relatie met zijn vriendin heeft. Ruud ontkende dit en gaf in zijn verklaring aan de politie te kennen dat het slachtoffer een grote bult op haar voorhoofd had. Julio nam daarna het slachtoffer mee naar Kaaimanpolder en gooide klei op haar. Het slachtoffer kwam toen te vallen en Julio drukte zijn knie op haar borst en stopte haar mond vol met klei. Het slachtoffer raakte helemaal in paniek en heeft zelfs in haar broek geplast hierbij. Zij liep door deze handeling ook 2 ribfracturen op. Ook had zij een flinke blauw oog en had Julio sigaretten uitgedrukt op haar dij.

Julio scheen voor alles een uitleg te hebben voor de rechter. Hij had met zijn hand gezwaaid en daardoor had het slachtoffer een blauw oog opgelopen. Hij zei slechts 1 shampoofles te hebben gegooid en ontkende dat het slachtoffer een bult eraan had overgehouden. Hij beweerde zijn knie op haar buik te hebben gezet en niet te weten hoe het slachtoffer aan de ribfracturen is gekomen. “Uw gedrag is alsof die mevrouw al iets heeft gedaan. U hebt alleen iets gehoord”, hield de rechter Julio voor.  “Ik hou van haar”, antwoordde Julio hierop. Ook hiervan was de rechter niet onder de indruk. “Als je van haar houdt, had je het haar vergeven als ze al iets had gedaan.”  

Rechter Mettendaf gaf te kennen niet gebonden te zijn aan de intrekkingsbrief. Ze zei ook dat de leugens die Julio aan het opdissen was het slachtoffer nog meer pijn doet. Het slachtoffer was in de zittingszaal aanwezig. De rechter gaf aan dat het slachtoffer angstig was en pijn had bij de aangifte. Het slachtoffer gaf te politie te kennen dat zij dacht aan alle vrouwen die de laatste tijd vermoord zijn.  De rechter stelde de zaak uit naar 22 april voor requisitoir en pleidooi. De verdachte blijft aangehouden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: