Verdachte in roofmoordzaak: “Plan was om de tas netjes af te pakken”

Gisteren is de strafzaak tegen Emiraldo G, Jurgen R., Fabio D, ene Clare en Ansoe uitgesteld voor verdere behandeling. De verdachten Fabio en Jurgen zijn uitvoerig gehoord door kantonrechter Lydia Ravenberg. Fabio, die wordt bijgestaan door advocaat Maureen Nibte, ontkende de feiten, maar Jurgen zong als een kanarie. Hij gaf de rechter te kennen dat zij vanaf de ochtend bij de bank op de loer waren om te zien wie er met geld uit de bank kwam. Zo viel hun oog op het latere slachtoffer Manodjkoemar Mohan. Ze zetten de achtervolging in vanaf de Mr. Jagernath Lachmonstraat middels 2 verschillende voertuigen. “Het plan was om de tas netjes af te pakken”, gaf Jurgen te kennen. Ze hoopten dat Mohan ergens zou stoppen en zij dan in het voertuig konden inbreken en met de tas ervandoor konden gaan.

De achtervolging voortzettend kwamen de verdachten aan te Welgedacht A, alwaar Mohan een barbershop binnenging. De verdachten bleven op de loer en zagen Mohan op een gegeven moment de barbershop verlaten. Ze hielden hem onder schot en eisten de sleutels van zijn voertuig op. Mohan gooide de sleutels weg. Dit was aanleiding voor de verdachten om Mohan tot 3 maal toe in de borstkas te schieten. Mohan liet aldaar het leven. De daders namen de tas uit het voertuig en beroofden ook de kapper en een klant. Van hun werden hun halskettingen weggerukt.

Jurgen gaf te kennen dat hij de zaak tot een oplossing heeft helpen brengen, want het was nimmer de afspraak om wie dan ook te doden. Jurgen loert vaker bezoekers van de bank af en geeft dan informatie door, zodat ze bestolen of beroofd kunnen worden. “Maar ik ben gentle”, gaf hij te kennen. “Ik wilde niet dat iemand gedood moest worden.” Hij bekende dat in zijn bijzijn er gebeld werd naar een der voortvluchtige verdachten om vuurwapens te brengen.  De verdachte Emiraldo was niet aangevoerd, vanwege het uitbreken van covid-19 in zijn plaats van insluiting. De rechter stelde de zaak uit naar 7 mei voor verhoor van die verdachte.

error: Kopiëren mag niet!