Twee succesvolle grootse vaccinatiedagen bij KKF

Het terrein van de Kamer van Koophandel en Fabrieken, KKF, was in het weekeinde het toneel van een tweedaagse grootse vaccinatiecampagne. 

Op een goed geordende wijze werden personen geïnjecteerd met het AstraZeneca-vaccin. De heer Wilgo Tolud was zaterdag de 10.000e persoon die het vaccin onder grote belangstelling en in aanwezigheid van de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, toegediend kreeg. De bewindsman liet weten te streven naar 10.000 vaccinaties per week in de diverse vaccinatie locaties.

Tijdens beide dagen werd de campagne ondersteund door onder andere leden van de Lion club Parwani en Para.

Verliep de vaccinatiecampagne bij de start een beetje stroef, traag, inmiddels lijkt de campagnetrein goed op de rails te zijn beland en voorspoedig te verlopen. 

Het wachten is nu voor de gezondheidsautoriteiten op de komst van de voor Suriname gereserveerde 79.000 vaccins vanuit de zogenoemde Covax-faciliteit van de Wereldgezondheidsorganisatie, WHO. Het is nog onduidelijk wanneer die vaccins arriveren.

Mensen die zich willen laten vaccineren kunnen zich hiervoor registreren op de website www.laatjevaccineren.sr of www.bogsuriname.com.  

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: