Tegenslag voor Natio in WK-kwalificatie wedstrijd: waarschijnlijk geen profs tegen Aruba op het veld

Voor de WK-kwalificatiewedstrijd op 27 maart tegen Aruba kan trainer Dean Gorré van het Surinaamse nationaal voetbalelftal, Natio, waarschijnlijk geen profvoetballers meenemen.

De Amerikaanse ambassade in Paramaribo heeft zaterdag bekendgemaakt, dat de Verenigde Staten geen personen toelaat die de afgelopen 14 dagen in of via een Europees Schengenland hebben gereisd. De wedstrijd tegen Aruba wordt gespeeld in het IMG Academy Stadium in Bradenton, Florida.

De SVB zou er van alles aan om tot een schikking te komen, maar waarschijnlijk zal Dimitrie Apai (W Connection, Trinidad & Tobago) de enige prof zijn tegen de Arubanen.

In de race naar het Wereldkampioenschap van 2022 in Qatar speelt het Natio woensdag 24 maart haar eerste kwalificatiewedstrijd. Voor de wedstrijd tegen Cayman Islands, die om zeven uur ‘s avonds de aftrap heeft in het Frank Essed Stadion, stelt bondscoach Dean Gorré een professionele groep op met veel Surinaamse Nederlanders.

Zo zitten in de selectie van Gorré de Nederlandse Eredivisiespelers Ramon Leeuwin (AZ), Shaquille Pinas (ADO Den Haag) en Damil Dankerlui (FC Groningen). Uit de Keuken Kampioen Divisie zijn geselecteerd Ishan Kort en Ryan Koolwijk (beiden Almere City), Roscello Vlijter (Telstar) en Dion Malone (NAC Breda).

Gorré heeft onlangs overigens zijn contract als bondscoach van Suriname met twee jaar verlengd.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: