Quetzquatl eindelijk verlost van een kokosnoot….

Quetzquatl, de anaconda (‘aboma’) in de Paramaribo Zoo, is na maanden verlost van ……. een kokosnoot. Dierenartsen in Suriname hebben zondag de kokosnoot operatief uit de buik van de 3.9 meter lange anaconda verwijderd. Dit meldt de dierentuin op haar Facebookpagina.

De slang had maanden lang een bolling in zijn lijf en die werd niet kleiner. Dierenartsen konden er niet achter komen wat die bollig veroorzaakte en besloten uiteindelijk om via een operatie eens te zien wat de slang zo lang verborgen hield in zijn lijf.  Tijdens de ingreep werd de kokosnoot aangetroffen en verwijderd.

De anaconda is vernoemd naar de Azteekse gevederde slangengod van wind, water, lucht en vruchtbaarheid. Quetzlquatl werd in juni vorig jaar gevonden langs de Ringweg en overgebracht naar de dierentuin.

De dierentuin had een prijsvraagje verbonden aan de opzwelling in de anaconda. ‘We hebben veel suggesties voorbij zien komen van wat er allemaal in de buik van Quetzlquatl zou kunnen zitten. Van schildpadden tot plastic emmers, van voetballen tot visnetten, van hele kippen tot gordeldieren. Dat was het allemaal niet. Maar, een aantal van  u had het goed’, zo schrijft de Paramaribo Zoo.

De uiteindelijke winnaar is Irien Sodie en die kan een truitje komen ophalen bij de giftshop van de Paramaribo Zoo.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: