Ondernemer in Nickerie verbijsterd over vernietiging producten ter waarde van zo’n US$ 600.000 door autoriteiten

 De autoriteiten hebben woensdag in alle stilte, er werd geen ruchtbaarheid aan gegeven, een grote hoeveelheid in beslag genomen producten – vier containers- bij een ondernemer in Nickerie, vernietigd. De producten, met een waarde van zo’n US$ 600.000, zijn gedumpt en onder aarde bedolven op de algemene vuilnisbelt van het district. De in beslag genomen producten, waaronder melkpoeder, kippenbouten en blikjes melk, zouden niet goed meer zijn geweest en ook zouden de bijbehorende documenten niet in orde zijn geweest. De producten zijn in bijzijn van vertegenwoordigers van de douane, de afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname, het Openbaar Ministerie, het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV, de Veterinaire Dienst) en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg vernietigd. De ondernemer is echter verbijsterd over de actie van de autoriteiten en begrijpt er ook helemaal niets van. Het bedrijf zit met veel vraagtekens.

‘De Veterinaire Dienst van LVV heeft niets gecontroleerd’

In gesprek met de redactie van Dagblad Suriname zegt een medewerker namens de directie van Handelsonderneming B. Bisheshar NV vrijdag: ‘De douane heeft medewerking verleend en de stukken zijn ingediend bij de Veterinaire Dienst. Maar die heeft geweigerd vergunning te verstrekken en heeft aangifte gedaan bij de politie, omdat de producten niet goed zouden zijn voor menselijke consumptie. Ze zijn niet eens langs geweest! De Veterinaire Dienst heeft niets gecontroleerd. Ook heb ik geen verklaring van LVV ontvangen waarom tot vernietiging is overgegaan. De producten zijn zonder documenten vernietigd. Op grond waarvan? Dat is niet duidelijk.’

Ondernemer krijgt geen gehoor bij LVV

De ondernemer overweegt een schadeclaim in te dienen bij de Staat Suriname. Hij benadrukt tot slot dat er op dit moment slechts fake berichten verschijnen op social media over de vernietiging van de producten. Ook laat hij weten diverse malen tevergeefs getracht te hebben in contact te treden met LVV, maar niemand lijkt bereid te zijn om te reageren. Dagblad Suriname heeft LVV-minister Prahlad Sewdien over deze kwestie benaderd met de vraag waarom feitelijk de producten van de ondernemer in beslag zijn genomen en vernietigd. De bewindsman was echter, vooralsnog, niet bereikbaar voor een reactie.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: