LVV-directoraat Visserij laat zich door vissers Bigi Pan-gebied informeren

Het directoraat Visserij van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft onlangs een tweedaags bezoek gebracht aan het rijstdistrict Nickerie. De delegatie, onder leiding van directeur Visserij Parveen Amritpersad, onderdirecteur Zojindra Arjune en mariene bioloog Tomas Willems, heeft gesprekken gevoerd met onder andere fuiknetvissers, vissers uit het Bigi Pan-gebied en andere actoren, waaronder jachtopzieners en de politie. Verder zijn visvergunningen verstrekt aan de vissers van Coronie en Nickerie, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname.

Het doel van het bezoek was op de eerste plaats om te zien hoe visserijactiviteiten in het Bigi Pan gebied ontplooid worden, naar aanleiding van onder andere het verzoek van de vissers om met monofilament netten, beter bekend als plastic Chinese netten, te mogen vissen. De vissers hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om zaken bespreekbaar te maken.

De directeur gaf aan, dat de vissers oog en oor zijn van het ministerie van LVV in het Bigi Pan-gebied aangezien zij het gebied beter kennen.

De directeur drukte de vissers op het hart om hun verantwoordelijkheden ook te nemen om duurzame visserij in het gebied te blijven garanderen. Eenieder was het er mee eens dat een goed waterpeil in het Bigi Pan-gebied van groot belang is voor de gezondheid en herstel van het visbestand. 

Na het gesprek met de vissers hebben de directeur en de delegatie een rondleiding gekregen in het Bigi Pan-gebied.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: