“Die fatu zit op straat en met lekker eten”

“De mensen verschijnen langzamerhand weer in het centrum. De scholen zijn ook al een tijd terug begonnen en zie je ook extra leven in het centrum”, zegt de eigenaar van een kledingzaak in het centrum aan de krant. Het is hem opgevallen dat de meest bezochte plaatsen de fastfood restaurants zijn. “Maar bij deze krijg ik toch enkele klanten, die komen kijken en kopen in mijn zaak. Eerder had je wel veel mensen in de stad, maar dan waren het mensen die doelgericht waren. Enkelen die naar het werk moesten en de stad in moesten en anderen, die misschien iets nodig hadden voor het huishouden. Het kopen van kleren was niet echt op hun schema. Dat zag ik ook aan de aanloop”, zeg de eigenaar van de kledingzaak. Enkele burgers gaven op hun beurt aan dat zij het straat op eten gemist hebben. “Je kon van huis uit bestellen, maar die fatoe zit in op straat gaan ontspannen en lekker eten met gezelschap. Ik begon al te stressen van die uren in het huis”, zegt een burger. “Ik ben blij dat wij nu iets vrijer kunnen bewegen. Als men de maatregelen strakker in acht neemt, denk ik wel dat wij iets vrijer kunnen zijn. Wij moeten uiteindelijk niet denken aan onszelf alleen, maar ook aan velen om ons heen”, zegt de burger.

“Ik als tiener voel het niet alleen. Ik merk die stress en eenzaamheid ook bij mijn grootouders en broertje.” Die ontspanning en activiteiten zijn zeer van belang nu. Cello gaf aan dat hij na het werk nu toch de straat even op kan gaan. “Dat ik van het werk naar huis moest en weer moest voorbereiden voor de volgende dag was stressend”, benadrukt Cello. “In het leven moet je genieten en niet alleen werken en dan slapen. Die ontspanning is nodig. Alleen is het nu wat anders, maar zolang het kan en het mogelijk is, ben ik blij.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: