Wilgo Tolud 10.000e Surinamer die is ingeënt met Covid-vaccin

Wilgo Tolud was zaterdagochtend de 10.000e Surinamer die werd ingeënt met het Covid-19-vaccin. Dit gebeurde in aanwezigheid van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid tijdens de eerste van de twee vaccinatiedagen op het KKF-terrein. Deze twee vaccinatiedagen worden door het ministerie van Volksgezondheid in samenwerking met het bedrijfsleven georganiseerd. Op zaterdag waren Telesur en Staatsolie hiervoor verantwoordelijk, terwijl zondag het de beurt is aan VSH en Assuria, aldus de Communicatie Dienst Suriname.

Tolud mocht uit handen van de bewindsman een bloemstuk in ontvangst nemen, terwijl hij ook overladen werd met presentjes van de twee organiserende bedrijven. ‘Ik heb me laten informeren en ze zijn veilig. Ik heb overal informatie opgezocht: op het net, Suriname en ook van u’, zei hij tegen de bewindsman.

Minister Ramadhin toonde zich niet alleen ingenomen met het initiatief van het Surinaams bedrijfsleven, maar ook tevreden met de reactie van de samenleving om zich te laten vaccineren. Hij zegt, dat de nu 10.000 gevaccineerden de influencers moeten zijn voor zij die dat zich nog niet hebben opgegeven.

Hij zei, dat het ministerie alle mensen in Suriname wil beschermen tegen de schadelijke effecten van het Covid-19-virus. ‘Elke persoon is belangrijk. Het is een prestatie om binnen drie weken de 10.000 vaccinaties gehaald te hebben. Het streven is om wekelijks dit aantal te halen.’

Met de continue bevoorrading wordt ernaar gestreefd veel meer vaccinaties uit te voeren. De vaccinatiecampagne zal op kleinere schaal ook naar de districten en het binnenland worden gebracht zodat er landelijke bescherming komt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: