VSW wil ingelicht worden over resultaten vliegende brigade

De Vereniging van Surinaamse Winkeliers (VSW) mist een nadere uitleg van minister Saskia Walden over de resultaten die in korte tijd geboekt zijn door de controle van de vliegende brigade. Onlangs maakte Walden bekend dat de Economische Controledienst versterkt is met een vliegende brigade, die erop gericht is de winkeliers te stimuleren zelfregulerend te zijn. Ook ziet deze brigade erop toe dat de winkeliers zich houden aan hun winstmarge en alle andere verplichtingen, die opgenomen zijn in hun vergunningsvoorwaarden. Volgens de minister is het wederom gebleken dat de winkeliers zich schuldig maken aan prijsopdrijving, wat hard wordt aangepakt. De vliegende brigade focust zich eveneens op prijsopdrijving door importeurs.

De VSW-voorzitter Raymond Hasnoe brengt in herinnering dat er 2 weken geleden op een persconferentie bekend is gemaakt door legermajoor Pertabsing Goerdayal en dc Ricardo Bhola dat er een bende opereert onder de winkeliers, die verantwoordelijk is voor de prijsopdrijving. In gesprek met Dagblad Suriname vindt Hasnoe het op zijn plaats als er nadere informatie prijsgegeven wordt over deze bende. “Het VSW-bestuur is erg blij dat men erachter is gekomen dat er een bende opereert in een bepaalde groep. Maar waarom krijgen we die informatie niet? Hoe is er opgetreden? Zijn die bendes in beeld gebracht?”, vraagt Hasnoe in gesprek met Dagblad Suriname.

Hij staat er compleet achter dat er prijscontroles worden verricht bij zowel de importeurs als winkeliers. “De Surinaamse winkeliers houden zich aan de winstmarges en prijsafspraken”, zegt de VSW-voorzitter resoluut. “De winkeliers hebben maar één core business en dat is het kopen en verkopen van producten. Het zou goed zijn als de minister dus aangeeft wie de importeurs zijn, die de goedkope US$ krijgen en voor welke producten, want wij staan te trappelen om in te kopen bij die importeurs”, aldus Hasnoe. Minister Walden was niet bereikbaar voor verdere commentaar op de resultaten van de vliegende brigade.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: