“Suriname heeft een grote zoon verloren”

De 70-jarige onderwijskundige Soenderpersad Hanoeman heeft op 17 maart het tijdelijke voor het eeuwige verwisseld. Hij was vooral bekend als voorzitter van de Surinaamse Zangvogel Bond, stichting Zangvogelvrienden Suriname (ZVS) en Arya Dewaker Scholengemeenschap. Vanaf de jaren ‘70 was hij betrokken in het onderwijs en heeft hij op dit vlak diverse functies bekleed. Als maatschappelijke betrokken burger nam hij geen blad voor zijn mond om het politiek gebeuren kritisch te volgen.

Het assembleelid tevens voorzitter van BvL/ALS, Reshma Mangre, reageert schokkend op dit verlies. “Suriname heeft een grote zoon verloren, zeker op het gebied van onderwijs”, zegt zij met een bedroefd hart aan Dagblad Suriname. “Hij heeft jarenlang gewerkt op de afdeling Curriculumontwikkeling op het Onderwijsministerie en hij heeft altijd een wezenlijke bijdrage geleverd met betrekking tot het onderwijs in Suriname. Ook had hij altijd een uitgesproken mening”, voert Mangre aan. Zij vermeldt erbij dat Hanoeman een dappere persoonlijkheid was die zich niet bekommerde hoeveel mensen achter hem stonden; “als hij iets wilde zeggen, zei hij dat gewoon.”

Mangre geeft aan dat zij Hanoeman regelmatig consulteerde gezien zijn onderwijsbagage. “Ik heb altijd discussies met hem gevoerd over hoe het onderwijs een boost te geven. Met al die ingrijpende veranderingen binnen het onderwijs, stond hij op mijn agenda ingeroosterd om een gesprek met hem te voeren. Dus het bericht kwam heel schokkend naar mij.” Mangre geeft te kennen dat in een periode waar curriculum aanpassing in het onderwijs een veelbesproken topic is, Hanoeman één van de meest ervaren personen is die zou kunnen meehelpen aan curriculumontwikkeling. Mangre en Dagblad Suriname condoleren de nabestaanden met dit verlies.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: