Omstanders blussen met emmers water beginnende woningbrand te Bloemendaal

Omstanders hebben zaterdagochtend rond vier uur een beginnende woningbrand aan de Bramha Tewarieweg te Bloemendaal weten te blussen met emmers water. De gealarmeerde brandweer, die snel ter plaatse was, hoefde verder weinig meer te doen. Het gaat om een kleine laagbouw houten woning waar alleen vrouw en haar zoon wonen.  Naar verluidt was de woning op het elektriciteitsnet van de EBS, maar niet verzekerd tegen brand. 

De beginnende brand zou vermoedelijk zijn aangestoken, naast de woning werden een flesje met brandstof en een afgebrande doek aangetroffen. De vrouw zou hebben verklaard, dat zij kort voor de iemand op het erf hoorde en vervolgens werd de beginnende brand door haar ontdekt.

De bewoonster vermoedt dat de brand is gesticht door twee personen tegen wie ze afgelopen week aangifte had gedaan van inbraak. Hierop werd de vrouw door de twee bedreigd met brandstichting.

Door het snelle handelen van omwonenden bleef de schade aan het huis beperkt tot een wasmachine, een zekeringskast en de wand.  De politie van Munder is belast met het verdere onderzoek.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: