“In deze tijd moet men veel meer aandacht vestigen op kinderen”

“In deze tijd moet men veel meer aandacht vestigen op kinderen”, zegt Vanessa, verpleegster en begeleidster van een kinderclub, aan de krant. Zij benadrukt dat er meer tijd besteed moet worden aan kinderen door verschillende activiteiten op een creatieve manier en lessen te verzorgen in spel vormen. Kinderen zijn nu vaak thuis. Ook al wordt er huiswerk aan hen gegeven, hebben niet alle ouders de juiste tools om het kind te begeleiden. “Als er in verschillende wijken een sportactiviteit gehouden kan worden om de kinderen te ondersteunen, zou het heel goed zijn. Zo houden mensen zich meer bezig met het leven van de kinderen. Dan alleen conclusies trekken over dit en dat. Door deel daarvan uit te maken kan men het probleem dat er is verbeteren”, zegt Vanessa.

In haar vrije tijd houdt zij zich vaak bezig met kinderen. “Ik heb ervaren dat het veel anders is dan wat men ziet. Kinderen kunnen de attentie thuis hebben en soms ook beschikken over de tools thuis, maar zij zien dingen vaak genoeg ook anders. Als er bijvoorbeeld iets uitgelegd moet worden, zitten mama en papa bijna dagen achter het kind zodat hij of zij het inziet of begrijpt. Maar met een vreemdeling of een betrouwbaar familielid gaat het zo snel. De meeste kinderen gaven mij aan ‘dat mama en papa geen leerkracht zijn’, dus luisteren ze eerder naar iemand die zich daarmee bezighoudt. Dat geeft al aan dat kinderen alles anders zien dan wij volwassen”, aldus Vanessa.

De verpleegster en begeleidster van de kinderclub zegt verder dat zij deze zaken ook binnen haar eigen familie ziet. “Als iemand in de familie ongeluk krijgt, zoekt men niet gelijk de dichtstbijzijnde persoon maar iemand die gespecialiseerd is, dus van mij ook. Al staat mijn zus met een pleister of een doek klaar, mijn nichtje rent eerder naar mij voor het verplegen. In sommige ogen lijkt het een verkeerde opvoeding, maar dat is hoe het aangeleerd wordt. Ik ben slechts een verpleegster en ben ook vaak genoeg bezig geweest met kinderen. Het is slechts een opmerkelijke deel dat opgepakt moet worden. Ik hoop in ieder geval dat er wat gecreëerd wordt voor de kinderen om zich verder te ontwikkelen”, aldus Vanessa.

TM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: