Automobilist (58) opgepakt die 62-jarige voetganger aanreed en vervolgens doorreed

 

De 58-jarige S.A. is donderdag 11 maart door de politie van het bureau Santo Boma en aangehouden voor het doorrijden nadat hij een 62-jarige voetganger had geschept en vervolgens was doorgereden, het slachtoffer in hulpeloze toestand achterlatend. Dit  bericht het Korps Politie Suriname vrijdag 20 maart.

Met een ambulance werd het slachtoffer afgevoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medisch te zijn behandeld kon hij naar huis. 

De aanrijding vond in de directe omgeving van het politiebureau Santo Boma plaats. Enkele omstanders speelden informatie over de doorgereden auto door aan agenten van het politiebureau. Volgens een ooggetuige was de automobilist onder invloed van alcohol. Hij kon snel op zijn woonadres in het ressort Santo Boma worden aangehouden. Hij is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs.

S.A. verklaarde tegenover de politie, dat hij alcoholische drank had gedronken en bang was dat de politie hem zou aanhouden.

Gelet op het feit, dat hij in beschonken toestand had deelgenomen aan het verkeer, werd zijn rijbewijs voor de derde keer ingevorderd. De doorrijder werd vervolgens aan een bloedtest onderworpen. Zijn pick-up is ter herkeuring in beslag genomen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd S.A. in voorlopige verzekering gesteld

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: