Verkoop op de bovenverdieping van de markt

Het lijkt soms op een verlaten plek, maar er zijn wel mensen die verkopen. Je kan soms praten over een aanloop, maar die bestaat uit familieleden of vaste klanten, zegt een standhouder die op bovenetage van de markt verkoopt. Op de markt zijn er niet alleen groente, vlees, vis en levensmiddelen te koop, maar ook kleding. Die zijn het meest op de bovenetage te verkrijgen. Ook zijn er keukenbenodigdheden te verkrijgen. Die afdeling wordt wel vaak bezocht, zegt de standhouder. Maar bij de kleding heb je niet zo vaak bezoekers. Zodra een bezoeker langskomt, ga je als standhouder proberen te verkopen. “Ondanks alle concurrentie in het centrum en ook nog voor de markt geef ik het niet op. De meeste mensen vinden het gemakkelijker om dan even voor de markt hun kleding te kopen of in de omgeving. De trap opklimmen is voor sommigen wel zwaar, maar je vindt toch een pak voor een redelijke prijs, aldus de standhouder. “Een gedeelte van de bovenetage van de markt was een jaar terug gerenoveerd. In plaats van standjes heb je kleine ruimtes of toonbanken om te kunnen verkopen. Maar de meeste mensen komen niet dagelijks verkopen. Nu de aanloop ook niet gaat, blijft men vaak genoeg tot 12.00 uur verkopen en daarna gaan ze weer naar huis of ze komen om de ene dag.” Ook zijn er hengelbenodigdheden te koop. De meeste mensen komen volgens afspraak, nu ze al bekend zijn met de zaak. Maar je hebt ook niet vaak nieuwe mensen, zegt de standhouder. “Wij gaan wel blijven proberen, want uiteindelijk moeten wij allemaal verdienen om te overleven. De hoop is dat er toch eens weer sprake zal zijn van een vlotte aanloop.”

TM

error: Kopiëren mag niet!