Veel werk aan de winkel voor Galibi

Kapitein Ricardo Pane laat weten dat er nog veel werk verzet moet worden op Galibi. Door gebrek aan controle is er sprake van stroperij van zeeschildpadeieren. Door de covid-situatie zijn de stropers juist actief. “Alles is onbeheerd en post Galibi is toe aan renovatie”, laat de kapitein weten. Woensdag is een delegatie van WWF Guianas aangekomen in dit natuurreservaat aan de  noordoostkust van Suriname. De touroperators van Galibi zijn ondertussen ook bij elkaar gekomen om over de huidige mogelijkheden voor toerisme te praten. Het toerisme is nog niet opengesteld. Ook voor de schoolkinderen komt de kapitein op en zegt dat deze met achterstanden zitten. Tijdens de lockdown konden zij de school niet bezoeken. Online leermogelijkheden hebben de kinderen van Galibi niet. “We hebben hier niet eens stroom, de generator is bovendien al een tijd defect en water hebben we ook niet.” Pane zegt dat een project hiervoor vanuit een Belgisch bedrijf is overgeheveld naar SWM die hiermee verder zal gaan. Voorlopig zit het dorp nog zonder water. Ondertussen kan de school weer bezocht worden maar kampen de kinderen met achterstanden.

RB

error: Kopiëren mag niet!