Ministerie van Economische Zaken lanceert webapp voor prijs monitoring goederen

Om prijscontrole van producten in winkels, supermarkten,  effectiever en efficiënter uit te voeren heeft het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (Min EZ) vrijdag de CoZa Webapp 3.0 gelanceerd in de Congreshal. Deze webapplicatie is intern door EZ ontwikkeld onder leiding van het directoraat Technologische Innovatie, zo bericht het ministerie.

Verder maakt de webapp het mogelijk om prijzen van basis- en strategische goederen te monitoren en geeft consumenten en ondernemers de mogelijkheid om via de website www.ez.gov.sr  hun klachten in te dienen. Via de backoffice kan de informatiestroom worden beheerd en kan een analyse plaatsvinden van het type klachten die binnenstromen. Ook zullen consumenten in de komende periode middels een instructiefilmpje snel kunnen leren hoe om te gaan met de webapplicatie.

Minister Saskia Walden typeert deze dag als bijzonder, daar de consument via dit platform meer macht krijgt om zich te beschermen. Met de uitvoering van dit project wordt concreet invulling gegeven aan het beleid van deze regering om de groei en vooruitgang voor elke burger te bevorderen, benadrukte de bewindsvrouwe.

De prijzen van basis-en strategische goederen kunnen landelijk in de webapplicatie verwerkt worden. Consumenten hebben via de webapplicatie de mogelijkheid om na te gaan welke prijzen worden aangeboden door de winkels in de verschillende ressorten. Ook kunnen er prijsfluctuaties worden gevolgd door het ministerie van EZ. 

De webapplicatie is gebouwd door de ICT Afdeling en het technisch personeel van het directoraat Technologische Innovatie van EZ. Ook het beheer en onderhoud van de webapplicatie zal door de ICT afdeling en het directoraat Technologische Innovatie worden gedaan.  Een vertegenwoordiger van Digicel gaf aan dat het bedrijf ook er aan zal meewerken dat voor hun cliënten de webapp offline toegankelijk zal zijn.

Directeur Rafiq Ilahi van Technologische Innovatie (TI) zei blij te zijn met de eerste bijdrage van het directoraat aan Suriname. Hij stond stil bij de reden voor de instelling van het Directoraat, namelijk om Suriname gereed te maken voor de 21e eeuw. Hij wees erop, dat Suriname mee moet gaan met de ontwikkeling en daarom moet innoveren. Het ontwikkelen van de webapplicatie ziet Ilahi als een innovatie oplossing voor ongebreidele prijsstijgingen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: