“Mijn ruimte zit al langer dan 3 maanden vol”

“Mijn ruimte zit al langer dan 3 maanden vol, maar alleen met apparaten die opgehaald moeten worden”, zegt Roy tijdens een gesprek aan de krant. Roy repareert koelkasten, airco’s en andere kleine apparaten. Hij gaf aan dat zijn zaak de afgelopen maand druk voor hem is geweest. “Ik heb het nu nog druk, maar er is een stagnatie. 2020 heeft veel werk voor mij gebracht dan 2019. Ik had zelfs ook klanten, die niet konden wachten totdat hun apparaat was gerepareerd, ze kwamen dagelijks kijken of vragen of het maar twee werkdagen zou nemen”, zegt Roy. “De meest mensen zitten thuis en de apparaten worden dan vaker als normaal gebruikt. Hoe de meeste dingen ook duur zijn geworden, zijn mensen niet van plan defecte apparaten weg te doen. Maar ik heb gemerkt dat het intussen weer is veranderd. Ondanks ik die apparaten heb gerepareerd, komen enkelen toch niet opdagen. De apparaten nemen uiteindelijk plaats in beslag en dat stagneert het werk ook. Als je de dingen buiten zet, worden ze nat en kunnen gestolen worden of beschadigd raken. Dan zit ik ermee.”

Roy gaf aan dat de meeste klanten de reparatiekosten hoog vinden, maar je hebt ook anderen die zeggen dat het redelijk is. “Als ik bijvoorbeeld een kabel moet vervangen, moet ik dat al voor SRD 175 kopen. Dan kan ik toch geen SRD 50  vragen om het te plaatsen. Voor enkele reparaties en check-up betaalt de klant hooguit SRD 400. Maar toch klagen enkelen”, zegt Roy. “Ik adviseer de klanten in de meeste gevallen de onderdelen zelf te kopen, dan zien ze zelf de prijs en betalen mij alleen het werkloon. Maar soms blijven ze weg. Als je belt, wordt er gezegd dat ze het in het weekend zullen ophalen, maar uiteindelijk ligt het dan 1 tot 5 maanden hier. Apparaten die langer dan een half jaar hier zitten, doe ik wel weg, voor sloop of vuilnisbelt. Maar natuurlijk met de waarschuwing aan de klant en als er toch niet op gereageerd wordt, gaat die wel weg”, benadrukt Roy. “Ik heb ook gevallen meegemaakt waar de klant na een jaar weer komt en naar zijn apparaat vraagt. In zulke gevallen kom ik over als een apparatenoppas. Maar zolang ik werk heb, stoor ik me even niet aan die opslag.”

TM  

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: