Jongetje (5) op de weg naar Atjoni doodgereden door auto

Het 5-jarige jongetje Shervanio Linga is donderdagmiddag 18 maart op de weg naar Atjoni, na te zijn aangereden door een personenauto, ter plaatse overleden, zo bericht het Korps Politie Suriname vrijdag.

Agenten van het politiebureau Brownsweg kregen van het Command Center de melding en troffen vervolgens ter plaatse het lichaam van het jongetje op de linker berm aan. Een arts stelde formeel de dood van Shervanio Linga vast. Het lichaam van het jongetje is in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen.

Uit het voorlopig politieonderzoek is naar voren gekomen, dat de 5-jarige jongen met drie andere scholieren ter hoogte van kamp 2000 uit een schoolbus was gestapt. Het regende op dat moment en de scholieren stonden langs de weg met de bedoeling de straat over te steken. 

Shervanio Linga rende plotseling van achter de schoolbus de straat op en werd daarbij aangereden door de 44-jarige automobilist  H.S. die op dat moment vanuit de richting van Atjoni kwam, gaande in die van Brownsweg. Door de klap kwam het slachtoffertje op de linker berm terecht en liep zware letsels op waaraan hij ter plaatse overleed.

Het rijbewijs van de automobilist, die niet onder invloed van alcohol verkeerde, is ingevorderd. Zijn auto is door de politie ter herkeuring in beslag genomen.

Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de verkeersunit van Regio Midden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: