Cautál zingen is traditie bij Holi

Holi 2021, als de covid-19 regels het toelaten

Cautál-liederen horen traditioneel erbij bij Phagwa. Dagblad Suriname heeft een gesprek gevoerd met pandit Rakesh Dwarka. Shri Satyanarain Chautal Samaaj Kwatta bestaat al 24 jaren en telt 18 heren. Shri Satyanarain Chautal Samaaj Kwatta is ontstaan in februari 1997. “Met de versoepelde maatregelen is het gelukt met de oefeningen. Als de covid-19 regels het toelaten, zullen we dit jaar wederom Cautál zingen”, zei pandit Dwarka in gesprek met Dagblad Suriname. Bij Cautál hoort ook kabir dohas, de tweeregelige verzen. Traditiegetrouw maakt zo een Cautálgroep een ronde in zijn of haar buurt en gaan dan op uitnodiging van personen en mandirs. Het uitgaan op uitnodigingen gebeurde altijd in de normale situatie. ( Foto: terugblik/ Shri Satyanarain Chautal Samaaj Kwatta in aktie)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: