‘Bakken’ in de rechtszaal

Twee advocaten vertellen aan Dagblad Suriname dat zowel in het gerechtsgebouw aan de Wulfinghstraat als in gebouw van de Griffie der Kantongerechten aan de Grote Combéweg het momenteel heel warm is door het uitvallen van het centrale ventilatiesysteem. “Aan het eind van een werkdag ben je behoorlijk gaar”, merkt een van de advocaten op.

Dagblad Suriname heeft vaker gemeld dat het systeem uitvalt en betrokkenen hebben eerder ook melding gemaakt van de hete temperaturen. De kenmerkende toga’s, die rechters, advocaten en het griffiepersoneel onderscheiden van burgers en ander personeel, maken het nog warmer voor deze beroepsbeoefenaren. De advocaten zien graag dat er spoedig een oplossing komt. Een van de advocaten geeft aan dat net als eerder in 2018 de rechters en advocaten vanwege de temperatuur zonder toga mogen werken. Dagblad Suriname heeft ook reeds gemeld dat het onderhouden van het centrale ventilatiesysteem in alle twee gerechtsgebouwen sinds de oplevering periodiek een groot probleem blijkt te zijn. Vanwege de covid-situatie werden de airco’s uitgeschakeld, om verspreiding van het virus te voorkomen, echter werd op bepaalde momenten wanneer de hitte echt teveel werd de temperatuur door het aanzetten van de airco’s weer omlaag gebracht. Hierbij warden de ramen niet gesloten om niet in strijd te zijn met de covid-19 maatregelen.  De deken van de Surinaamse Orde van advocaten, Samantha Gadjradj, geeft in een korte reactie aan dat zij de informatie heeft bekomen dat de defecte onderdelen reeds zijn besteld en dat het probleem op korte termijn verholpen wordt.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: