Weekend 20 en 21 maart vaccineren bij het KKF

Het ministerie van Volksgezondheid organiseert op zaterdag 20 en zondag 21 maart in samenwerking met het bedrijfsleven vaccinatiedagen in KKF (Kamer van Koophandel en Fabrieken). Het ministerie wil vaccineren toegankelijker maken voor de verschillende doelgroepen. De groepen die nu gevaccineerd worden zijn:

  • alle 60-plussers;
  • alle 40- tot 60-jarigen met onderliggende aandoeningen zoals nierziekten, diabetes mellitus (suikerziekte), overgewicht, sikkelcelziekte en hoge bloeddruk;
  • alle dialyse patiënten’
  • personen woonachtig in de bejaardentehuizen en
  • alle zorgmedewerkers.

Om de vaccinatie zo vlot mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat iedereen die gevaccineerd wil worden, zich eerst registreert op de website www.laatjevaccineren.sr of www.bogsuriname.com

Als de online registratie niet lukt, dan kan gebeld worden met het gratis nummer 178.

Vanaf twee uur ‘s middags kunnen in het weekeinde degenen die nog geen tijdsafspraak hebben en die vallen onder bovengenoemde groepen zich bij het KKF melden om gevaccineerd te worden. Ter plekke zal de registratie ook mogelijk zijn.

Behalve in het KKF kan men door de weeks op verschillende locaties terecht voor het vaccineren: Academisch Ziekenhuis, ‘s Lands Hospitaal, St. Vincentius Ziekenhuis, Diaconessen Ziekenhuis, Psychiatrisch Centrum Suriname, Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, RGD Latour, RGD Limesgracht, RGD Lelydorp, RGD Meerzorg, RGD van Petten Polder.

Registratie vooraf is wenselijk, maar ter plekke kan ook geregistreerd worden. Het aantal vaccinatieposten zal uitgebreid worden in de komende periode om de samenleving zoveel mogelijk tegemoet te komen.

Er wordt nu gewerkt met een prioriteitenlijst. De bevolking wordt in deze volgorde gevaccineerd. Zodra de volgende groep aan de beurt is, wordt dit via de verschillende mediakanalen bekendgemaakt. Aan de rest van de samenleving wordt gevraagd berichtgevingen te blijven volgen en nog even geduld te hebben. Iedereen die gevaccineerd wil worden komt aan de beurt.

Het ministerie is heel tevreden over het vaccinatieproces tot nu toe. Zij vaart wat het gebruik van het AstraZeneca-vaccin betreft volledig op de aanbevelingen van gezaghebbende onderzoeks- en gezondheidsinstituten zoals de World Health Organization (WHO) en de European Medicines Agency (EMA). Daarnaast wordt het ministerie geadviseerd door de Technische Advies Commissie (TAC).

De WHO heeft woensdag aangegeven, dat er constante monitoring plaatsvindt als het gaat om de veiligheid van het AstraZeneca-vaccin. Alle resultaten die hieruit voortvloeien worden met het ministerie gecommuniceerd. De WHO blijft bij het standpunt, dat de voordelen van vaccineren met het AstraZeneca-vaccin veel groter zijn, dan de risico’s op bijwerkingen en beveelt haar lidlanden aan om het vaccinatieproces te continueren.

Het ministerie van Volksgezondheid herinnert iedereen die zijn/haar bijdrage wenst te leveren aan het vaccinatietraject, om dat te doen door te storten in het ‘Covid Vaccin Fonds Suriname’ op de volgende bankrekeningnummers bij de Centrale Bank van Suriname:

Euro 0313100/001-077-978

SRD 0313100/001-281-968

US$ 0313100/001-163-840

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: