Tullow Oil vindt slechts kleine hoeveelheid olie in exploratieput in Blok 47

Het Britse Tullow Oil heeft donderdag in een persbericht bekendgemaakt, dat de exploratieput Goliathberg-Voltzberg Noord (GVN), geboord in Blok 47, voor de kust van Suriname, de totale diepte heeft bereikt en een reservoir van goede kwaliteit heeft aangetroffen, maar slechts een kleine hoeveelheid olie.

De Stena Forth-rig heeft de GVN-prospect geboord tot een totale diepte van 5.060 meter in 1.856 meter water en de put zal nu worden afgesloten en verlaten. Tullow en zijn partners zullen vervolgens de gegevens die uit de put zijn verzameld beoordelen en zorgvuldig de volgende stappen overwegen.

GVN ligt ongeveer 260 kilometer uit de kust van Suriname.

Tullow is de exploitant van Block 47 met een belang van 50%. Petroandina Resources Corporation N.V. (Pluspetrol – gevestigd in Amsterdam) bezit 30% en Ratio Suriname Limited (gevestigd te Gibraltar) bezit de resterende 20%.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: