SZF-directeur weerspreekt social-media ‘fake news’ over aanschaf vier Ford Rangers

Directeur Amar Randjitsing van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF) zegt donderdag in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname, niet op de hoogte te zijn van de aanschaf van drie Ford Rangers. Op social media gaat een bericht, een afbeelding, rond, dat vier ‘full loaded’ Ford Rangers zouden zijn gekocht voor de SZF-directe ter waarde van US$ 52.000 en dat een van die luxe pick-ups al zou zijn geleverd. Het gaat echter om zogenoemd ‘fake news’ ofwel nepnieuws.

Randjitsing: ‘De vorige directie van het SZF heeft in juli 2020 een auto besteld en betaald bij MN carcenter. Kort daarna werd echter de toenmalige directie op non actief gesteld. Het geld is bij MN carcenter gebleven.’

Volgens de SZF-directeur zetten de nieuwe directieleden hun eigen auto in en zij hebben een busje van de facilitaire dienst ter beschikking. ‘De Algemeen Directeur rijdt in een door oud-Medisch Directeur Humphrey Hasrat indertijd aangeschafte pick-up,welke niet in goede staat is.’

‘Met een minimale aanbetaling van SRD 60.000 – samen met het tegoed wat wij reeds hadden bij MN carcenter- is een tweedehands Ford Ranger aangeschaft voor de operationele directeur Melvin Ronde die het voor zijn dagelijkse werkzaamheden nodig heeft. Ronde heeft dan ook het busje, dat hij in bruikleen had, weer afgestaan aan de facultatieve dienst.’

Randjitsing benadrukt, dat de directie ‘niet op de hoogte’ is van de aanschaf van drie andere Ford Rangers. 

‘Wij hebben bewust voor onze taak gekozen en weten wat ons te wachten staat. Wij laten ons niet ophouden door deze – verwachtbare – weerstand en zetten onverstoord onze werkzaamheden voort.’

PK

error: Kopiëren mag niet!