Speciale aandacht van First Lady voor zorgpersoneel met gebak en enveloppe met inhoud

First lady Mellisa Santokhi-Seenacherry heeft donderdag een blijk van waardering getoond aan zorgpersoneel van het ’s Lands Hospitaal en het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ). Ze werden in de bloemetjes gezet en ontvingen gebak en een gesloten enveloppe met inhoud, aldus de Communicatie Dienst Suriname. 

De First Lady zei, dat zij middels haar ‘Grang Tangi’-project tracht om ziekenhuispersoneel een blijk van waardering te tonen voor hun prestaties gedurende de Covid-19-pandemie. In een toespraak stond zij ook stil bij de uitdagingen waarmee het personeel te kampen heeft en ook de gepleegde inspanningen, in het bijzonder gedurende de Covid-19-pandemie. ‘Jullie zijn onze helden in deze strijd.’

Medisch directrice Soenita Nannan Panday-Gopising van het ‘s Lands Hospitaal toonde zich ingenomen met het gebaar van de presidentsvrouw. ‘Wij zijn blij dat de First Lady aan ons heeft gedacht en haar waardering toont richting het ziekenhuis.’ De medisch directrice gaf de garantie, dat haar ziekenhuis zich zal blijven inzetten voor het bieden van kwalitatieve zorg.

De First Lady heeft tijdens haar toespraak aangegeven te beseffen dat het werk van de zorgverleners heel intensief is. Zij werd bij het SVZ ook bedankt door verpleegkundig directrice Celestine Etnel, voor de schouderklop. ‘Ze verdienen het’, aldus Etnel. ‘Als je in de verpleging zit, wordt je met alles geconfronteerd. We lopen allemaal risico’s, maar het hoort bij het werk.’ 

First Lady Santokhi-Seenacherry uitte ook tegenover het SVZ-zorgpersoneel haar dankbaarheid voor de gebrachte offers. ‘Het gaat om het geven van een blijk van waardering aan onze frontliniewerkers. Voor de moeite en de inspanningen van de werkers na een jaar Covid-19 in Suriname. Het is belangrijk dat u beseft dat uw inzet niet onopgemerkt aan ons voorbij is gegaan. Er is heel veel veranderd in uw leven. Het is belangrijk dat u weet, dat wij u liefde en harde werk enorm appreciëren.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: