Newmont Suriname zet medisch Project C.U.R.E. voort in 2021

Minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin en Newmont Suriname, vertegenwoordigd door Shirley Sowma-Sumter, Sr. Director External Relations, en Barbara Faverey, Assistant Superintendent Social Responsibility, hebben donderdag met elkaar gesproken om afspraken te maken met het ministerie over heractivering van het Project

C.U.R.E., een samenwerking tussen Newmont Global en de Project C.U.R.E. Foundation. Dit bericht het mijnbouwbedrijf.

Project C.U.R.E. is opgericht in 1987 en uitgegroeid tot de grootste leverancier van gedoneerde medische benodigdheden aan ontwikkelingslanden over de hele wereld. De samenwerking tussen Newmont en de C.U.R.E. Foundation beoogt verbetering van de gezondheidszorg in landen waar Newmont opereert. 

Project C.U.R.E. stelt medische verbruiksgoederen en equipment aan overheden beschikbaar. Verder worden medische vrijwilligers van C.U.R.E. in diverse landen ingezet. Ook in Suriname is dat sinds 2016 het geval geweest.

In 2020 kon het project vanwege de Covid-pandemie geen voortgang vinden. Vanaf 2015 tot en met 2019 heeft Newmont Project C.U.R.E 23 keer uitgevoerd waarbij ongeveer US$ 2.6 miljoen aan acht instellingen

gedoneerd is en zijn zo’n 1.800 personen door C.U.R.E.-vrijwilligers gescreend.

Voor dit jaar is het de bedoeling dat de uitvoering zal plaatsvinden met een aangepaste aanpak en met het in acht nemen van alle Covid-19 maatregelen. 

Onderstaande tabel geeft informatie weer over de organisaties die in het kader van dit project donaties hebben ontvangen. Ook wordt vanaf 2015 aangegeven wat de waarde van de goederen is die jaarlijks zijn gedoneerd.

error: Kopiëren mag niet!