‘Die langdurige rustdagen hebben ons meer moed gegeven’

“Die langdurige rustdagen hebben ons moed gegeven te starten met een onderneming. Dat vind ik heel raar”, zegt Arthur tijdens een gesprek. Hij is een man op een bepaalde leeftijd en kiest nog steeds ervoor om te werken. “Ik moet wel op mijn oude dagen genieten en relaxen, maar zo zie ik mijn werk. Als velen zo een gevoel voor hun werk zouden hebben, dan zou je minder mensen horen klagen. Toen ik in 2020 zoveel werkenden zag, dacht ik van ja men werkt om vooruit te komen. Maar nu zie je dat er weinig beweging gemaakt wordt”, zegt Arthur. “De meeste ondernemers, waaronder de standhouders, visverkopers en algemeen mensen die zelf gestart waren met iets, zie je weinig. De meeste mensen geven het op, omdat zij niet vroeg willen opstaan of geen geduld hebben en anderen kunnen het niet meer aan, omdat het veel zwaarder is met de hoge prijzen.”

“Niet eenieder heeft geduld en denkt dat wanneer je met iets start je gelijk succesvol zal zijn, maar het neemt tijd en je gaat zeker wel tegenslagen meemaken”, benadrukt Arthur. “Ik ben ook ondernemer, maar ik kies ervoor om niet rustig te zitten. Dat geeft mij moed door te werken. Het lijkt voor velen een competitie met al die concurrentie, maar je merkt dat de besten het toch halen”, aldus Arthur. “Als men met die inzet door blijft gaan, zullen minder mensen klagen en gaat men meer mogelijkheden voor zichzelf creëren om aan een werk te komen. Als ondernemer power ik anderen die ook starten en dat geeft hen ook meer moed. Als wij met zo een opstelling door het leven gaan, kunnen wij veel doelen bereiken. Het lijkt moeilijk, maar gaandeweg geniet je wel van wat je hebt gezaaid. Door gericht te zijn en elkaar te ondersteunen, gaat het zeker lukken”, zegt Arthur.

TM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: