Vinesh Lalta (D66) wil verhoging minimumloon

Deze dagen, 15, 16 en 17 maart, gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Onder de vele kandidaten bevindt zich een aantal van Surinaamse afkomst. Reden genoeg voor Frank Kanhai uit Den Haag om deze kandidaten te interviewen voor zijn Facebookpagina en persoonlijk van die kandidaten te horen waarom ze zich kandidaat hebben gesteld en waar ze voor gaan, wat ze willen bereiken. Een van zijn gasten is Vinesh Lalta, lid van de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Hij vertelt Kanhai waarom zij verkiesbaar is voor de Tweede Kamerverkiezing 2021 voor D66, als kandidaat nummer 56.

Op de website van D66 Zuid-Holland zegt Lalta over zichzelf: ‘Van huis uit ben ik ingenieur en ik geloof dat technisch innovatieve oplossingen ons enorm zullen helpen bij ook de andere uitdagingen waar we voor staan. Ik denk dan bijvoorbeeld aan zelfrijdende auto’s, als oplossing voor het fileleed, wat bedrijven jaarlijks miljarden Euro’s kost en totaal geen bijdrage levert in het welzijn van onze provinciegenoten. Maar belangrijker nog als oplossing voor het vergroten van de verkeersveiligheid, waarbij het aantal ongelukken (en doden) wordt verminderd. Mooi zou ook zijn als het dan elektrische auto’s betreft of zelfs voorzien van zonnepanelen, waarmee het duurzaamheidsaspect weer om de hoek komt kijken. Hoe zorgen we ervoor dat we als provincie een bijdrage leveren in deze ontwikkelingen? Dat hoeft niet alleen financieel, maar bijvoorbeeld ook als proeftuin.’

Op de vraag van Kanhai waarom hij nu de Tweede Kamer in wil en mensen op hem zouden moeten stemmen, antwoordt Lalta: ‘Ik wil graag mensen verbinden. Daarenboven ben ik een doorzetter en doorzettingsvermogen wordt beloond, zo mocht ik vorig jaar toetreden tot de Provinciale Staten. Doorzetten helpt altijd. Politiek is belangrijk. Je hebt verbinders nodig, mensen die de dialoog met elkaar aangaan.’

‘Onverteerbaar dat mensen met fulltimebaan toch in armoede leven’

‘Ik vind het heel belangrijk dat het minimumloon wordt verhoogd, want wat je nu ziet, is dat er heel veel mensen fulltime werken, maar dat ze toch in armoede leven en dat is eigenlijk onverteerbaar. En ook de woningnood, daar mag ik mij in de Provinciale Staten ook mee bezighouden. Er is een enorme woningnood. Er moet veel gebouwd gaan worden. Ook vind ik diversiteit in de Tweede Kamer heel belangrijk. Want als je nu kijkt naar de Tweede Kamer, hoe die eruitziet de afgelopen jaren, dan voelen mensen zich niet vertegenwoordigd en dat is heel zonde. En ik wil ook aan de jongeren speciaal een boodschap geven, dat zij zich ook kandideren, dat zij zich ook gaan mengen in de politiek, want dat is heel belangrijk voor onze toekomst.’

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: