‘SRD 1200 uitgeven aan busgeld is veel’

“Ik ben blij dat er vervoer is om mij naar het werk te brengen en terug naar huis, want om SRD 1200 uit een salaris van SRD 3000 te halen om alleen vervoer te betalen in een maand is wel zwaar”, zegt Hanna tijdens een gesprek aan de krant. De alleenstaande moeder gaf aan dat zij dagelijks al aan vervoer SRD 50 uitgeeft ‘om naar de stad te komen, haar kinderen bij de oppas te zetten, terug naar het werk te gaan, weer afhalen van de kinderen bij oppas, weer de stad in en dan naar huis te gaan’. “Ik heb namelijk drie kinderen, maar gelukkig gaat de oudste met de fiets naar school en door de dag heen ook naar zijn werk. Nu hij werkt, draag ik grotendeels de zorg over mijn twee jongere kinderen. Hij doet alles voor zichzelf uit zijn salaris en helpt mij waar het kan. Dat stel ik zeer op prijs”, benadrukt Hanna. “Met de huur van de woning en de vaste lasten hou ik eind van de maand bijna niets over. Ik ben hierdoor vaak 1 maand achter met betalingen. De verhuurder begrijpt mijn situatie, dus belt hij niet elke maand om te vragen naar de huur of om te praten over de huurachterstand. Maar als vrouw vind ik het wel lastig dat te doen. Ik probeer nog een baan te zoeken, maar met de avondklok komt het niet goed uit. Voorlopig probeer ik het even zo vol te houden. Elke persoon zit in een andere situatie. Soms erger zelfs, maar zolang je in de gelegenheid bent om toch te sparen, geef ik aan dat zeker te doen. Hoe jonger men begint, hoe voordeliger het uitkomt. Je weet nu wat het is, maar weet niet wat het later zal zijn en kan worden in een verder stadium van het leven. Eenieder maakt keuzes, maar probeer nu zo goed mogelijk na te denken voor je stappen zet”, zegt Hanna. “Ik zal het later wel goed hebben, daarin geloof ik wel. Als je het nu anders kan doen, ga dan ervoor. Want uiteindelijk lijkt sparen ook een zware uitdaging te zijn.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: