Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen worden nauw gevolgd in ons land

Vandaag zijn er verkiezingen in Nederland. Stemgerechtigden zullen leden van de Tweede Kamer, vergelijkbaar met De Nationale Assemblee in ons land, kiezen. Parlementsvoorzitter Marinus Bee geeft desgevraagd tegenover Dagblad Suriname te kennen dat de hij de verkiezingen in de gaten zal houden. “Ja, we volgen de verkiezingen”, stelt hij. Direct contact met de Tweede Kamer is er nog niet geweest, stelt Bee. Maar de voorzitter van het parlement stelt dat in zijn streven om beter invulling te geven aan het werk, hij zeker ook kijkt naar parlementen in de wereld. De Tweede Kamer is daar zeker ook één van. “Tweede Kamervoorzitter Khadja Arib, is zeker één van mijn favorieten, in hoe zij leiding geeft. Het respect die zij afdwingt en de manier hoe zij boven partijen staat, is zeker een goed voorbeeld om op te volgen”, stelt de voorzitter. Maar het blijft hard werken, stelt Bee.

Verkiezingen in coronatijd

De verkiezingen in Nederland zijn reguliere Tweede Kamerverkiezingen. Er doen 37 partijen mee met de verkiezingen. Dat is een record sinds de Tweede Oorlog. De verkiezingen zullen gekenmerkt worden door de coronacrisis, de wereldwijde  pandemie. Daarom zijn er diverse maatregelen getroffen om de gezondheidsrisico’s bij het stemmen zo klein mogelijk te maken, melden Nederlandse media. Na de verkiezingen zullen de winnaars een nieuwe coalitie trachten te vormen. Demissionair minister-president Mark Rutte gaat voor een vierde termijn als premier. De in Nederland regerende kabinet-Rutte III trad op vrijdag 15 januari 2021 af naar aanleiding van de toeslagenaffaire, maar de verkiezingsdatum werd niet naar voren gehaald. Op maandag 15 en gisteren16 maart, kon in alle Nederlandse gemeenten in een aantal stemlokalen vervroegd worden gestemd. Dat gebeurde vooral voor kiezers, die extra risico lopen door besmetting met het coronavirus.

Minister Ramdin in Nederland

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking is momenteel in Nederland. Hij had gisteren een ontmoeting met Stef Blok, de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, over de voortgang in de bilaterale betrekkingen.

error: Kopiëren mag niet!