Milieu-inspecteurs willen betaling overuren

De Bond van Milieu-inspecteurs is in een sit-down-actie. Het hete hangijzer is dat de overuren van de milieu-inspecteurs niet zijn uitbetaald. “Er is geen dispensatie verleend, dus alles wordt lamgelegd. Vorige week hebben de leden het werk neergelegd, omdat ze heel erg ontevreden zijn over het feit dat er een achterstand is met betrekking tot hun overuren van langer dan een jaar”, zei bondsvoorzitter David Bakker maandag aan journalisten. Terwijl de acties van de bond worden voortgezet, is het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) gestart met zijn covid-19 vaccinatiecampagne. Dit gebeurde bij het medisch centrum van het BOG aan de Rode Kruislaan.  De leden hebben in 2020 naast hun reguliere dienst overgewerkt en zijn hiervoor nog niet betaald. Bakker benadrukt dat ook milieu-inspecteurs een belangrijke rol hebben gespeeld in de strijd tegen covid-19. “Men praat steeds over de verpleegkundigen en artsen binnen het hele covid-gebeuren, maar vanaf het begin af aan waren de milieu-inspecteurs al bezig zich te houden daaraan. Op 13 maart 2020, toen het eerste covid-geval in Suriname is genoteerd, waren de milieu-inspecteurs al bezig. Op Zanderij praat men over port health officiers, dan praat men over milieu-inspecteurs. Op Nieuwe Haven en noem maar op hebben milieu-inspecteurs dag en nacht gewerkt. Als men op Port Health bezig is, dan is men soms wel 5.00 of 6.00 uur in de ochtend thuis. Dan vind ik het wel erg dat men een jaar lang werkt en geen kopercent verdient”, aldus Bakker.

Minister ondanks afspraak weggereden

De bondsvoorzitter benadrukt dat de werkzaamheden van een milieu-inspecteur om 7.00 uur ’s ochtends aanvangen, terwijl zij dan pas 8.00 of 9.00 uur ‘s avonds weer thuis zijn. “Ze gaan ’s morgens in het veld met pompen en bespuiten en in de avonduren moet men met de wagens weer in het veld. Men wil het volk dienen, maar je doet je werk met ook een doel dat je gezin het beter heeft. Na een jaar wil je dus je gelden zien. Dus de mannen hebben gezegd dat ze niet meer van plan zijn om zo verder te gaan”, aldus de bondsvoorzitter. De actie zal voortduren totdat er schot in de zaak komt. Bakker zegt dat afgelopen vrijdag er een gesprek is geweest met minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en er was afgesproken dat de bewindsman maandag naar de afdeling zou komen na de kick-off van de vaccinatiecampagne. Helaas is Ramadhin hierna toch weggereden. Bakker zegt gelijk contact te hebben opgenomen met Volksgezondheid, maar begrepen te hebben dat er mogelijk sprake is van een miscommunicatie. “De minister heeft ons toezeggingen gedaan, maar we willen hem ook zelf zien. Er zijn nog meer brandende vraagstukken die hier plaatsvinden. We zien hem liever gisteren dan vandaag”, aldus Bakker.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: