Malhoe’s Touring: Bloemfontein werden een begrip in Suriname

Malhoe’s Touring werd in 1980 opgericht door de heer Mahinder Malhoe. Het idee kwam van zijn zonen. Dinesh Malhoe had op een rustige dag de bus gestart, Manoj Malhoe had hoorns aangesloten, muziek en zo werd een verjaardagsfeestje van een familielid gevierd door te rijden vanuit Paramaribo. Vervolgens kwamen er telefoontjes van de eerste geïnteresseerde klanten. Vader Malhoe had geen idee waar de mensen het over hadden, vanaf toen werd Malhoe’s Touring een feit. Malhoe’s touring onder de co-naam Bloemfontein Touring had toen drie bussen beschikbaar voor de tours en de rest waren school vervoersbussen. Ook voor vervoer van het Nationaal Leger en werknemers van Paranam, dat waren een totaal van 15 bussen. Men vroeg in die tijd expliciet naar de chauffeur Satish Malhoe. De meest gezellige driver die samen met de passagiers een onvergetelijke rit maakte. Tot de komst van de Covid-19 pandemie reedt één bus van Mahinder Malhoe door de straten. Tevens één bus van zoon Manoj Malhoe samen met zijn zoon Narin Malhoe (bekend van Manoj Sound Service in Suriname). Momenteel staan de tourbussen gewoon stil en apparatuur dat in de bussen is moesten worden opgeborgen. De investeringen die zijn gedaan, zijn voor nu een verloren zaak. “Onderhouden moet of ze rijden of niet, als je de bussen niet onderhoud ga je tijdens de nieuwe start problemen krijgen met je machine en je geluidsapparatuur”. De reden voor maar twee tourbussen nu onder de familie Malhoe is, omdat er door de jaren heen nieuwe bedrijven zijn opgekomen die het eveneens heel goed doen op de markt. En er is sprake van een hele goede samenwerking met hun.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: